Sažetak | Uočavanjem trendova na tržištu, a posebice utjecajem globalne pandemije virusa COVID-19, razvila se potreba kod stanovništva za promjenom svakodnevice te razbijanjem monotonije, posebice nastale uslijed provođenja karantene. Iako je sektor ugostiteljstva doživio velike šokove i pretrpio značajne udarce, posebno u financijskom aspektu, svakako je za očekivati, a prema predviđanjima, stabilizaciju cjelokupne situacije. Time bi došlo do otvaranja ugostiteljskih objekata i povratka u normalno radno okruženje.
Prije razvoja ove trenutne situacije, bila je uočljiva navika kod ljudi za ispijanjem kave i drugih napitaka u kafićima, konzumacije raznih drugih proizvoda u pogledu slastica, sladoleda i slično. Još više sada, u vrijeme pandemije, želja za ponovnom konzumacijom u kafićima iznimno raste te je moguće reći i očekivati da će ugostiteljski objekti nakon otvorenja ostvarivati značajnu potražnju za svojim uslugama. Svakako je racionalno i potrebno u obzir uzeti i to kako je dio ljudi zamijenio naviku ispijanja kave u ugostiteljskim objektima nekom drugom navikom ili jednostavno ispijaju kavu kod kuće.
Ukoliko se raščlani sama definicija projekta, mogu se analizirati te determinirati određene aktivnosti čije provođenje vodi do ostvarenja nekog cilja, putem prethodno razrađene metodologije. Osim toga, projektni se menadžment definira kao proces koji obuhvaća resurse u oblik koji se koristi za postizanje i ostvarenje prethodno preciziranih ciljeva. Strukturu projektnog menadžmenta karakteriziraju pretpostavke klasičnog menadžmenta, a pri čemu se govori o procesima planiranja, organiziranja, upravljanja ljudskih resursima, vođenju i kontroli. Tako je formiran i životni vijek projekta, a koji je prikazan prema fazama za projekt otvaranja ugostiteljskog objekta. |
Studijski program | Naziv: Poslovna ekonomija; smjerovi: Financije i bankarstvo, Poduzetništvo, Menadžment, Financije i računovodstvo, Marketing, Međunarodno poslovanje, Informatičko poslovanje, Međunarodno poslovanje Informatičko poslovanje Smjer: Financije i bankarstvo Vrsta studija: sveučilišni Stupanj studija: diplomski Akademski / stručni naziv: magistar/magistra ekonomije (mag. oec.) |